poniedziałek, 5 marca 2012

Miliard w śniadaniu

Uwielbiamy wspólne śniadanka z pachnącym pieczywem, kawą i różnymi innym smakołykami.

Pasta z makreli
  • kostka białego chudego sera (taka wielkości kostki masła)
  • puszka makreli w pomidorach
  • 4 kawałki suszonego pomidora w oliwie
  • keczup, sól, pieprz, bazylia
Do blendera wrzucam ser, rybę i pomidory i miksuję na gładką masę. Jak jest za sucha to dodaję keczupu. Doprawiam solą pieprzem i bazylią, podaję na pieczywie.
Piękny zapach, rewelacyjny smak - przełamuje rutynę.

Pasta jajeczna
  • 3 jajka na twardo
  • 2 łyżki masła
  • pól małej cebulki
  • 15dag sera żółtego
  • sól, pieprz, szczypiorek
Jajka rozdrabniam widelcem, dorzucam ser starty na grubej tarce, posiekaną cebulę i szczypiorek oraz masło, wszystko łączę w miseczce i doprawiam do smaku.
Idealna na chleb, sycąca.

Poza tym uwielbiamy sadzone jajka. I gotowane. I jajecznicę. I kawę z mlekiem. I tosty, i grzanki. I parówki (Indykpol, bo są bez folii). Paprykarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz