środa, 27 marca 2013

Pipette rigate z wieprzowiną

Pipette rigate z wieprzowiną, pieczarkami i papryką
  • 2 kotlety wieprzowe
  • 4 duże pieczarki
  • pół cebuli
  • zielona papryka
  • makaron dla 2 osób
  • parę gałązek pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz kajeński, papryka słodka, pieprz, oregano, sól
Kotlety kroję w paski, marynuję w oliwie, pieprzu kajeńskim i zwykłam oraz papryce - koniecznie bez soli. Po godzince wrzucam na rozgrzaną patelnię, dodaję posiekaną drobno cebulę oraz paprykę i pieczarki pokrojone w plasterki. Po chwili całość dosalam. Makaron ugotowany w osolonej wodzie odcedzam, hartuję zimną wodą i wrzucam na patelnię z sosem. Na koniec wrzucam odrobinę posiekanej pietruszki i gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz