środa, 11 stycznia 2012

Carbonara

Moja carbonara jeszcze nigdy nie była idealna. Nigdy.
Co robię źle?

Carbonara
  • 30dag wędzonego boczku
  • 20dag twardego koziego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • spaghetti dla 2 osób
  • siekana natka
  • sól, pieprz
Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i hartuje zimną wodą.
Na patelni podsmażam krojony w paseczki boczek i siekany czosnek. Wrzucam do tego makaron, mieszam i podgrzewam, dodaje połowę startego sera. Kiedy ten się roztopi, ściągam patelnię z ognia i wbijam jajka. Mieszam całośc, wykłada i posypuję resztą sera i natką.

Siadam i myślę - dlaczego ten makaron się skleja? Nie jest rozgotowany, może trzeba po prostu kupić produkt innej firmy?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz